Přírodní řízky s mrkvovými nudlemi
35 min.
Ingredience
- 5kusůMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceKerblík
- 1lžíceCukr krupice
- 250gramůNudle široké
- 4lžíceSemínka slunečnicová loupaná
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceOřechy lískové
- 600gramůVepřová kýta
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
42 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě 6 minut. Scedíme a po okapání mrkev smícháme s cukrem a nasekaným kerblíkem.
- 2Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a vmícháme do mrkve.
- 3Nasucho opražená slunečnicová semínka nahrubo nasekáme, smícháme je s máslem, žloutkem a mletými lískovými oříšky na pastu.
- 4Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a opékáme na oleji asi 4 minuty po každé straně. Maso vyjmeme, osolíme a opepříme. Každý řízek potřeme připravenou pastou a v troubě pod rozpáleným grilem zapékáme 4 minuty.
- 5Řízky upravíme na talíře a podáváme s mrkvovými nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.