Přírodní sekané řízky

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
478 mg
Cukr
729 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí a vepřové maso jemně umeleme spolu s cibulí a žemlí namočenou v mléce. Mírně osolíme, okořeníme, přidáme rozmíchaná vejce, strouhanku a vše dobře promícháme.
  • 2
    Ze směsi tvarujeme asi 1cm silné řízky, vložíme je do pekáče vytřeného tukem, poprášíme je moukou a prudce je zapečeme v troubě. Řízky obrátíme, zastříkneme vývarem a pod poklicí dusíme cca 15 minut.
  • 3
    Potom řízky vyjmeme, šťávu s výpekem zalijeme vývarem, povaříme a přecedíme na řízky, které ještě 15 minut ve šťávě dusíme.
  • 4
    Před koncem dušení šťávu podle chuti přisolíme a zjemníme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.