Přírodní sekané řízky
65 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 2gramyMuškátový květ
- 300gramůHovězí maso přední
- 400gramůVepřová plec
- 25gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 50gramůStrouhanka
- 100gramůTuk
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůŽemle tuková
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
478 mg
Cukr
729 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso jemně umeleme spolu s cibulí a žemlí namočenou v mléce. Mírně osolíme, okořeníme, přidáme rozmíchaná vejce, strouhanku a vše dobře promícháme.
- 2Ze směsi tvarujeme asi 1cm silné řízky, vložíme je do pekáče vytřeného tukem, poprášíme je moukou a prudce je zapečeme v troubě. Řízky obrátíme, zastříkneme vývarem a pod poklicí dusíme cca 15 minut.
- 3Potom řízky vyjmeme, šťávu s výpekem zalijeme vývarem, povaříme a přecedíme na řízky, které ještě 15 minut ve šťávě dusíme.
- 4Před koncem dušení šťávu podle chuti přisolíme a zjemníme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.