Přírodní telecí řízky s francouzskou omáčkou

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
32 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
58 mg
Cukr
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a opečeme po obou stranách na oleji.
  • 2
    Hrnek vody svaříme s octem a solí. Po vychladnutí přidáme rajčatový protlak, worcester, žloutky a šleháme nad párou do zhoustnutí. Poté přidáme kuličku másla smíchaného s moukou, přilijeme šťávu z pečených řízků a zředíme trochou vývaru.
  • 3
    Omáčku nalijeme na řízky a posypeme nasekanou petrželkou.
  • 4
    Podáváme s jemnými knedlíky nebo s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.