Přírodní telecí řízky s francouzskou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1hrnekVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaSůl
- 5lžicProtlak rajčatový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůOlej stolní
- 0,5šálekVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
32 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
58 mg
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a opečeme po obou stranách na oleji.
- 2Hrnek vody svaříme s octem a solí. Po vychladnutí přidáme rajčatový protlak, worcester, žloutky a šleháme nad párou do zhoustnutí. Poté přidáme kuličku másla smíchaného s moukou, přilijeme šťávu z pečených řízků a zředíme trochou vývaru.
- 3Omáčku nalijeme na řízky a posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme s jemnými knedlíky nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.