Přírodní vepřové řízky s jablky
60 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaMajoránka
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžičkyHořčice
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na kostky. Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia.
- 2Mouku nasypeme na talíř. Na pánvi rozpálíme máslo a řízky obalené v mouce na něm smažíme 4 minuty z každé strany. Řízky udržujeme v teple.
- 3Majoránku smícháme se smetanou. Pokrájená jablka dáme na pánev do výpeku a zalijeme smetanou. Přidáme řízky a dusíme v troubě 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.