Prokládaný bramborák
80 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1lžičkaMajoránka
- 70dekagramůMouka polohrubá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 4plátkyVepřová krkovička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
6 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
13 g
Cukr
236 mg
Postup přípravy
- 1Maso 1 den dopředu naklepeme, osolíme, opepříme, dáme na něj majoránku a necháme uležet.
- 2Ze strouhaných syrových brambor, vajec, prolisovaného česneku a mouky uděláme těsto.
- 3Na pánev dáme vrstvu bramborového těsta, pak položíme maso a přikryjeme další vrstvou bramborového těsta.
- 4Vrstev může být libovolný počet.
- 5Pečeme asi 60 – 100 minut v troubě vyhřáté na 200°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.