Provansálské pečené kuře

100 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
964 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
59 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře potřeme zevnitř i vně polovinou dávky soli a cayenského pepře a vložíme do něj neoloupaný česnek a petrželovou nať.
  • 2
    Do pekáče dáme kuře, obložíme nakrájenou paprikou, mrkví a oloupanými stroužky česneku, přilijeme vývar. Přikryjeme a asi 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 190 °C (plyn 5).
  • 3
    Vyndáme kuře z pekáče, šťávu s mrkví, paprikou a česnekem nalijeme do mixéru a dohladka rozmixujeme. Šťávu potom vrátíme do pekáče, a je-li příliš tekutá, vaříme ji, aby zhoustla. V hrnci svaříme ocet (asi 3 polévkové lžíce). Svařený ocet s rajským protlakem a provensálským kořením zamícháme do šťávy, tu dochutíme pepřem a solí. Do pekáče vrátíme kuře, lžící je polijeme šťávou a prohřejeme.
  • 4
    Zdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.