Provansálské pečené kuře
100 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 10stroužkůČesnek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř cayenský
- 60gramůPetržel - nať
- 100gramůPaprika červená
- 60gramůMrkev kořen
- 350mililitrůVývar drůbeží
- 25mililitrůOcet vinný červený
- 5gramůProvensálské koření
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
964 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
59 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuře potřeme zevnitř i vně polovinou dávky soli a cayenského pepře a vložíme do něj neoloupaný česnek a petrželovou nať.
- 2Do pekáče dáme kuře, obložíme nakrájenou paprikou, mrkví a oloupanými stroužky česneku, přilijeme vývar. Přikryjeme a asi 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 190 °C (plyn 5).
- 3Vyndáme kuře z pekáče, šťávu s mrkví, paprikou a česnekem nalijeme do mixéru a dohladka rozmixujeme. Šťávu potom vrátíme do pekáče, a je-li příliš tekutá, vaříme ji, aby zhoustla. V hrnci svaříme ocet (asi 3 polévkové lžíce). Svařený ocet s rajským protlakem a provensálským kořením zamícháme do šťávy, tu dochutíme pepřem a solí. Do pekáče vrátíme kuře, lžící je polijeme šťávou a prohřejeme.
- 4Zdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.