Provensálská kuřecí játra
50 min.
Ingredience
- 300gramůJátra kuřecí
- 1kusBrokolice
- 2kusyPórek
- 2lžíceKapary sterilované
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej stolní
- 140gramůHlíva ústřičná
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
32 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
14 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá kuřecí játra opečeme na oleji na pánvi. Přidáme kapary a omytý, na kolečka nakrájený pórek. Zalijeme smetanou a dusíme doměkka. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Na jiné pánvi opečeme na oleji hlívu ústřičnou spolu s brokolicí rozebranou na růžičky. Osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Směs podáváme jako přílohu k opečeným játrům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.