Provensálská obloha
15 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 20mililitrůOlej olivový
- 4kusyRajčata
- 1špetkaProvensálské koření
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůHouby čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůChléb pšeničný (bílý)
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, prolisovaný česnek a na kousky potrhaný bílý chléb. Krátce orestujeme, zasypeme provensálským kořením, osolíme a opepříme.
- 2Rajčata rozpůlíme, zbavíme jádřinců a naplníme směsí z pánve.
- 3Na talíři okolo rajčat pokládáme plátky hub, které jsme orestovali na másle. Vše ještě posypeme sekanou petrželkou.
- 4Tato obloha je vhodná k pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.