Provensálská piperáda
30 min.
Ingredience
- 3kusyPaprika červená
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůRajčata
- 8kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaProvensálské koření
- 1špetkaChilli paprička
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na velké pánvi rozpálíme olej. Přidáme na kousky nakrájenou papriku, cibuli, prolisujeme česnek. Na mírném ohni smažíme zeleninu doměkka. V průběhu smažení přidáme chilli a provensálské koření.
- 2K zelenině po chvíli přidáme na kousky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a smažíme cca 10 minut, dokud se nám nevypaří všechna přebytečná tekutina.
- 3V misce si vidličkou rozšleháme vejce a na mírném ohni přilejeme do pánve. Směs by měla být tuhá, ne však příliš vysušená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.