Provensálská zelenina
40 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 60gramůCibule
- 30mililitrůOlej olivový
- 400gramůCuketa
- 120gramůPaprika červená
- 5gramůProvensálské koření
- 100gramůSýr Parmezán
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 200gramůRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zahřejeme olej, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme prolisovaný česnek, přidáme na kostičky nakrájené papriky a cukety a za stálého míchání osmahneme. Po několika minutách přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata bez semínek, osmahneme, přisypeme provensálské bylinky, osolíme a promícháme a další 2 minuty necháme při mírné teplotě dusit. Chceme-li, aby byla zelenina měkčí, přilijeme trochu vody a podusíme. Tekutinu vyvaříme, podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.