Provensálská zelenina

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zahřejeme olej, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme prolisovaný česnek, přidáme na kostičky nakrájené papriky a cukety a za stálého míchání osmahneme. Po několika minutách přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata bez semínek, osmahneme, přisypeme provensálské bylinky, osolíme a promícháme a další 2 minuty necháme při mírné teplotě dusit. Chceme-li, aby byla zelenina měkčí, přilijeme trochu vody a podusíme. Tekutinu vyvaříme, podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.