Provensálské rizoto
30 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 200gramůRýže Arborio
- 150mililitrůVíno bílé
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 40mililitrůOlej olivový
- 400gramůCuketa
- 120gramůPaprika červená
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůProvensálské koření
- 5gramůSůl
- 100gramůSýr Parmezán
- 1stroužekČesnek
- 200gramůRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na olivovám oleji osmahneme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme propranou rýži, kterou již nemícháme. Podlijeme bílým vínem a vaříme, až se víno zcela vyvaří. Poté podlijeme polovinou vývaru a zakryté necháme ještě jednou vyvařit. Snížíme teplotu a rizoto necháme pomalu asi 20 minut vařit, přitom doléváme vždy pouze tolik vývaru, aby byla rýže právě zalita. Všechnu tekutinu vyvařit. Nyní můžeme rizoto lehce promíchat.
- 2Provensálská zelenina [25329]:
- 3Zahřejeme olej, nasekanou cibuli krátce osmahneme, osmahneme prolisovaný česnek, přidáme na kostičky nakrájené papriky a cukety a za stálého míchání osmahneme. Po několika minutách přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata bez semínek, osmahneme, přisypeme provensálské bylinky, osolíme a promícháme a další 2 minuty necháme při mírné teplotě dusit. Chceme-li, aby byla zelenina měkčí, přilijeme trochu vody a podusíme. Tekutinu vyvaříme, podle chuti dosolíme a opepříme a zeleninu opatrně promícháme s rizotem. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.