Provensálský omeletový dort

85 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
862 mg
Cukr
810 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce vyšleháme ve dvou mísách se solí (5 vajec do jedné mísy).
  • 2
    Na oleji opečeme cuketu nakrájenou na kostičky a jarní cibulku nakrájenou najemno. Opékáme doměkka – asi 10 minut. To vše dáme po vychlazení do jedné mísy s vejci.
  • 3
    Do druhé mísy s vejci vmícháme kapii, utřený česnek a nasekanou chilli papričku.
  • 4
    Použijeme pánev o průměru 20-23 cm a vlijeme do ní vejce s cuketou. Jen asi jednu třetinu směsi. Opečenou omeletu dáme stranou. Stejným způsobem připravíme další dvě omelety. To samé uděláme i s vejci s kapií. Máme tak šest omelet.
  • 5
    Nyní si připravíme náplň sýr philadelphia (popřípadě lučina) smícháme s mlékem a nasekanými bylinkami.
  • 6
    Připravíme si dortovou formu o stejném průměru, jako jsme měli pánev a na spodek dáme pečící papír. Vybereme nejhezčí omeletu s kapií a tou hezčí stranou ji dáme na dno dortové formy. Rozetřeme na ni trochu náplně a dáme cuketovou omeletu. Znovu náplň a kapiová omeleta – tak postupujeme do spotřebování surovin. Končíme omeletou. Necháme 24 hodin v lednici.
  • 7
    Poté omelety vyklopíme tak, aby ta nejkrásnější kapiová omeleta byla nahoře. Posypeme ji parmazánem a podáváme nakrájenou jako dort.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.