Provensálský omeletový dort
85 min.
Ingredience
- 2kusyCuketa
- 3kusyCibulka jarní
- 4lžíceKapie sterilovaná
- 1stroužekČesnek
- 1kusChilli paprička
- 300gramůSýr Philadelphia
- 5lžicMléko polotučné
- 4lžíceŠalvěj čerstvá
- 2lžíceBazalka
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 10kusůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
862 mg
Cukr
810 mg
Postup přípravy
- 1Vejce vyšleháme ve dvou mísách se solí (5 vajec do jedné mísy).
- 2Na oleji opečeme cuketu nakrájenou na kostičky a jarní cibulku nakrájenou najemno. Opékáme doměkka – asi 10 minut. To vše dáme po vychlazení do jedné mísy s vejci.
- 3Do druhé mísy s vejci vmícháme kapii, utřený česnek a nasekanou chilli papričku.
- 4Použijeme pánev o průměru 20-23 cm a vlijeme do ní vejce s cuketou. Jen asi jednu třetinu směsi. Opečenou omeletu dáme stranou. Stejným způsobem připravíme další dvě omelety. To samé uděláme i s vejci s kapií. Máme tak šest omelet.
- 5Nyní si připravíme náplň sýr philadelphia (popřípadě lučina) smícháme s mlékem a nasekanými bylinkami.
- 6Připravíme si dortovou formu o stejném průměru, jako jsme měli pánev a na spodek dáme pečící papír. Vybereme nejhezčí omeletu s kapií a tou hezčí stranou ji dáme na dno dortové formy. Rozetřeme na ni trochu náplně a dáme cuketovou omeletu. Znovu náplň a kapiová omeleta – tak postupujeme do spotřebování surovin. Končíme omeletou. Necháme 24 hodin v lednici.
- 7Poté omelety vyklopíme tak, aby ta nejkrásnější kapiová omeleta byla nahoře. Posypeme ji parmazánem a podáváme nakrájenou jako dort.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.