Prsa z divoké kachny se švestkami a mandlovými knedlíčky
105 min.
Ingredience
- 200gramůŠvestky
- 300mililitrůVíno červené
- 5kusůBobkový list
- 1lžíceTymián čerstvý
- 3lžíceSádlo škvařené
- 150gramůCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 80gramůPetržel kořen
- 5lžicKompot brusinkový
- 100mililitrůVíno portské
- 0,5lžičkaSůl
- 1kilogramKachní prsa
- Na knedlíčky
- 6kusůRohlíky bílé
- 6kusůVejce slepičí
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 25gramůMandle
- 1špetkaMuškátový květ
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
968 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
35 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Prsa z divoké kachny očistíme, vykostíme, osolíme a prošpikujeme sušenými švestkami. Červené víno svaříme s bobkovým listem a tymiánem. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo.
- 2Prsa naložíme do vychladlého vína a přes noc necháme pod fólií v chladničce.
- 3Cibuli s kořenovou zeleninou osmažíme na kachním sádle, přidáme marinovaná prsa a osmažíme. Poté zalijeme marinádou a dusíme, až je maso měkké. Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Víno, v kterém se prsa dusila, vaříme, až je zredukované na polovinu, rozmixujeme a přecedíme do čistého kastrolu.
- 4Scezenou omáčku přivedeme do varu, přimícháme brusinky a na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut. Na závěr omáčku osolíme, přidáme lístky tymiánu, máslo a červené portské víno.
- 5Kachní prsa rozřízneme a podáváme s mandlovými knedlíčky, přelité omáčkou.
- 6Na mandlové knedlíčky nakrájíme rohlíky na kostičky a vmícháme do žloutků, které jsme našlehali se solí. Přelijeme mlékem, přidáme mandle nakrájené na plátky, drobně posekanou petrželovou nať a kořeníme muškátovým květem. Na závěr přimícháme pevný sníh z bílků. Utvoříme pevnější hmotu, kterou zabalíme do fólie, vložíme do vroucí vody a vaříme v páře 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.