Pstruh na grilu s dušenou okurkou
35 min.
Ingredience
- 250gramůOkurka salátová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůKopr čerstvý
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40mililitrůŠťáva citrónová
- 20gramůPažitka
- 1kilogramPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
23 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
794 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou okurku podélně rozpůlíme. Lžičkou vyndáme semena a dužinu nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme okurku a 2 minuty pomalu podusíme.
- 2Smícháme dvě třetiny osmažené okurky s nasekaným koprem, osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Směsí naplníme osolené pstruhy.
- 3Do grilovací mísy vložíme pstruhy a obložíme je zbylou okurkou.
- 4Ryby grilujeme 10-15 minut 10 cm pod horkým grilem. Během
- 5úpravy na roštu je obracíme.
- 6Pstruhy ozdobíme snítkami kopru a pažitkou. Ihned je podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.