Pstruh na mandlích
30 min.
Ingredience
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMandle
- 4kusyPetržel - nať
- 4kusyEstragon
- 4kusyTymián čerstvý
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceOlej olivový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3stroužkyČesnek
- 1kilogramPstruh
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
50 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
12 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné pstruhy opláchneme a osušíme, do vnitřku každého pstruha dáme snítku petrželové nati, snítku tymiánu a estragonu, měsíček citronu.
- 2Mandle umeleme. Česnek a cibulku nakrájíme na kolečka a osmažíme na lžící olivového oleje.
- 3Pstruhy obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a umletých mandlích.
- 4Ve velké pánvi rozpustíme máslo s rostlinným olejem, rozehřejeme a pstruhy smažíme po každé straně asi šest minut.
- 5Podáváme posypané osmaženou cibulkou s česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.