Pstruh na mlynářský způsob
45 min.
Ingredience
- 450gramůPstruh
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 160gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3decilitryVíno bílé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4decilitryOlej slunečnicový
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1803 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
158 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy vykucháme, očistíme od šupin a omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Potom je osušíme, vnitřek a povrch potřeme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Následovně je dobře obalíme v hladké mouce.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme na výšku 2 cm olej a položíme na něj připravené pstruhy. Ryby po obou stranách opékáme přibližně 15 minut. Zalijeme vínem, zeslabíme oheň a pokračujeme v dušení ještě 10 minut. Mouku 60 g s máslem smícháme spolu na husté těsto, ze kterého tvarujeme malé kuličky a pokládáme je na pánev k pstruhům. Nakonec do omáčky v pánvi přidáme nasekanou petrželovou nať, dochutíme špetkou soli, pepřem a stáhneme ze sporáku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.