Pstruh na pomerančích a zázvoru
35 min.
Ingredience
- 2kusyPomeranče
- 10gramůZázvor celý
- 2kusyŠalotka
- 250mililitrůVíno rýžové čínské
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 800gramůPstruh
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
18 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme kůru a šťávu z pomeranče, nastrouhaný zázvor, nasekanou šalotku a rýžové víno. Do nálevu vložíme omyté filety ze pstruhů a necháme je 1 hodinu marinovat. Potom filety zavineme a vložíme zpět do marinády. Pod pokličkou v kastrole podusíme asi 5 minut, filety vyjmeme a nálev přecedíme. Přidáme máslo, pepř a povaříme do zhoustnutí. Do zapékací mísy rozložíme spařené špenátové listy, posypeme nasekaným česnekem, osolíme a navrch položíme rybí závitky. Poklademe dílky pomeranče a zalijeme nálevem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.