Pstruh na šalvěji se smetanovými brambůrky
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 4kusyŠalvěj čerstvá
- 5kusůBrambory
- 400gramůPstruh
- 2kusyCitrony
- 1lžičkaSůl mořská
- 150gramůZakysaná smetana
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
35 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné pstruhy bez vnitřností osušíme, pokapeme olejem a osolíme i opepříme vně i zevnitř. Do každé ryby vložíme na kolečka nakrájenou půlku citronu a větvičku šalvěje.
- 2Omyté a oškrábané brambory nakrájíme na půlcentimetrová kolečka, poklademe je do pekáčku vyloženého pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme a lžící pomažeme zakysanou smetanou. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a necháme 10 minut péct. Poté vložíme k brambůrkům ryby, poklademe je citronovými kolečky a zbylou šalvějí. Dále pečeme asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.