Pstruh na šalvěji se smetanovými brambůrky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
35 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné pstruhy bez vnitřností osušíme, pokapeme olejem a osolíme i opepříme vně i zevnitř. Do každé ryby vložíme na kolečka nakrájenou půlku citronu a větvičku šalvěje.
  • 2
    Omyté a oškrábané brambory nakrájíme na půlcentimetrová kolečka, poklademe je do pekáčku vyloženého pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme a lžící pomažeme zakysanou smetanou. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a necháme 10 minut péct. Poté vložíme k brambůrkům ryby, poklademe je citronovými kolečky a zbylou šalvějí. Dále pečeme asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.