Pstruh na šampaňském
40 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVíno šumivé (sekt)
- 1kilogramPstruh
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 100mililitrůOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
48 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
622 mg
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Pstruhy dobře očistíme. Máslo utřeme do pěny a přidáme k němu nakrájené bylinky a zeleninu (petrželku, česnek, kopr a bazalku). Za stálého míchání přiléváme šampaňské víno, ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a worcestrovou omáčkou.
- 2Pstruhy několikrát šikmo nařízneme a s bylinkovou směsí zabalíme do alobalu tak, aby šťáva při pečení nevytékala.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.