Pstruh na víně
30 min.
Ingredience
- kořeněné víno
- 1kilogramPstruh
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
76 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvého pstruha očistíme, odřežeme hlavu, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce.
- 2Do hrnce nalijeme 1 litr vína, přidáme k němu šafrán, muškát, rozmarýn a bobkový list. Víno s kořením přivedeme k varu a do horkého vína vmícháme světlou jíšku, kterou jsme udělali z másla a hladké mouky.
- 3Pak přidáme porce ryby, sůl, citronovou šťávu a vaříme 10 minut (maso bývá za ten čas měkké).
- 4Pstruha na víně můžeme servírovat s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.