Pstruh na víně

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
76 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvého pstruha očistíme, odřežeme hlavu, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce.
  • 2
    Do hrnce nalijeme 1 litr vína, přidáme k němu šafrán, muškát, rozmarýn a bobkový list. Víno s kořením přivedeme k varu a do horkého vína vmícháme světlou jíšku, kterou jsme udělali z másla a hladké mouky.
  • 3
    Pak přidáme porce ryby, sůl, citronovou šťávu a vaříme 10 minut (maso bývá za ten čas měkké).
  • 4
    Pstruha na víně můžeme servírovat s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.