Pstruh pečený na másle s bramborami a petrželkou
50 min.
Ingredience
- 1lžíceMouka bezlepková
- 1hrstPetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 1kilogramBrambory
- 800gramůPstruh
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
24 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Vápník
21 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Petrželku nasekáme nadrobno.
- 2Než se brambory uvaří, pstruha propláchneme pod tekoucí vodou a osušeného jej ochutíme solí a obalíme v bezlepkové mouce.
- 3Obalenou rybu obložíme v pečící míse plátky z poloviny dávky másla a upečeme v troubě doměkka.
- 4Uvařené brambory oloupeme a rozmícháme v nich zbylé máslo, sůl a sekanou petrželku. Pokrm podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.