Pstruh pečený na másle se žampióny
32 min.
Ingredience
- Restované žampióny
- 0,25špetkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 100mililitrůVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůŽampiony čerstvé
- Smažený pstruh
- 2kusyPstruh
- 2lžíceMáslo nízkokalorické
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
892 kcal
Bílkoviny
109 g
Tuky
45 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené menší pstruhy osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a kmínem. Pak pstruhy obalíme v hladké mouce, do které jsme přimíchali mletou papriku. Očištěné žampióny omyjeme a pokrájíme na plátky. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
- 2V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, na něm osmažíme pstruhy dozlatova z každé strany. Celkem je smažíme přibližně 10 minut. Před koncem smažení přidáme do pánve pokrájené žampióny, promícháme je v omastku, pstruhy vyjmeme a odložíme do vyhřáté misky a uchováme je teplé. Žampióny krátce orestujeme, osolíme, posypeme pepřem, chilli, poprášíme Maizenou a za stálého míchání přilijeme vodu. Krátce, 1-2 minuty povaříme, přimícháme petrželku a vzniklou omáčku odstavíme z plotny.
- 3Teplé pstruhy dáme na talíře, z části je přelijeme omáčkou se žampióny a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.