Pstruh pečený na másle se žampióny

32 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
892 kcal
Bílkoviny
109 g
Tuky
45 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené menší pstruhy osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a kmínem. Pak pstruhy obalíme v hladké mouce, do které jsme přimíchali mletou papriku. Očištěné žampióny omyjeme a pokrájíme na plátky. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
  • 2
    V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, na něm osmažíme pstruhy dozlatova z každé strany. Celkem je smažíme přibližně 10 minut. Před koncem smažení přidáme do pánve pokrájené žampióny, promícháme je v omastku, pstruhy vyjmeme a odložíme do vyhřáté misky a uchováme je teplé. Žampióny krátce orestujeme, osolíme, posypeme pepřem, chilli, poprášíme Maizenou a za stálého míchání přilijeme vodu. Krátce, 1-2 minuty povaříme, přimícháme petrželku a vzniklou omáčku odstavíme z plotny.
  • 3
    Teplé pstruhy dáme na talíře, z části je přelijeme omáčkou se žampióny a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.