Pstruh pečený s mandlemi a petrželovou natí
40 min.
Ingredience
- 3špetkySůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceMandle
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůPstruh
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
52 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy vykucháme, očistíme, opláchneme a osušíme. Poté je vně i uvnitř zakapeme citronovou šťávou a osolíme, vnitřek potřeme půlkou másla a vložíme lžíci petrželové nati.
- 2Zapékací mísu vytřeme zbylým máslem, vložíme na něj upravené pstruhy a v troubě vyhřáté na 220°C pečeme asi čtvrt hodiny. V průběhu pečení ryby opatrně obrátíme. Na závěr pečení pstruhy posypeme mandlemi nakrájenými na tenké nudličky (mandle nejprve spaříme a oloupeme) a zapečeme, až mandle zezlátnou. Pečeme ve vrchní části trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.