Pstruh pečený se šalvějí
40 min.
Ingredience
- 3lžíceStrouhanka
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceŠalvěj čerstvá
- 1kilogramPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
29 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
986 mg
Cukr
413 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné pstruhy rozpůlíme, vykostíme, omyjeme a osušíme. Po obou stranách je osolíme a posypeme jemně nasekanou šalvějí.
- 2Pstruhy urovnáme do pekáčku s rozpuštěným máslem a pečeme v silně vyhřáté troubě. V polovině doby pečení posypeme ryby strouhankou, zakapeme citronovou šťávou a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.