Pstruh pečený v pivní strouhance
30 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 3lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 1kilogramPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
24 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
301 mg
Postup přípravy
- 1Pstruhy očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, opepříme, osolíme, pokapeme je citronovou šťávou, potřeme olejeme a obalíme ve strouhance, kterou jsme smíchali s pivem.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a ryby na něm zvolna pečeme z obou stran, až jsou měkké a strouhanka má zlatavou barvu. Během pečení je potíráme vypečenou šťávou.
- 3Ryby podáváme s kolečkem citronu a vařenými nebo pečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.