Pstruh plněný houbami
45 min.
Ingredience
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůHlíva ústřičná
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusŠalotka
- 200gramůVeka
- 10kusůKapary
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 100mililitrůVíno bílé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
16 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
393 mg
Cukr
926 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Veku nakrájíme na kostičky, zakapeme vínem a smícháme s nasekanými kapary, nasekanou petrželkou, houbami podušenými na šalotce a vejcem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 3Připravenou nádivkou naplníme pstruhy. Ryby obalíme v hladké mouce smíchané s kmínem, opečeme na pánvi a dopékáme chvíli ve středně vyhřáté troubě.
- 4Můžeme podávat s holandskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.