Pstruh plněný houbami a slaninou
40 min.
Ingredience
- 4kusyPstruh
- 8plátkůSlanina vepřová
- 400gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1lžíceOlej olivový
- 2špetkyKmín drcený
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
889 kcal
Bílkoviny
110 g
Tuky
45 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme ji najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme polovinu másla, opečeme na něm nakrájenou cibuli a česnek, pak ještě krátce orestujeme plátky hub. Ke směsi přimícháme nakrájenou petrželku, dochutíme ji kmínem, paprikou, pepřem a solí, důkladně promícháme a necháme vychladnout.
- 3Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a do břišní dutiny jim vložíme plátek slaniny a připravenou houbovou směs. Ryby rozložíme do olejem vymazané zapékací mísy, lehce je opepříme a okmínujeme, polijeme rozpuštěným zbylým máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.