Pstruh plněný houbami a slaninou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
889 kcal
Bílkoviny
110 g
Tuky
45 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme ji najemno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme polovinu másla, opečeme na něm nakrájenou cibuli a česnek, pak ještě krátce orestujeme plátky hub. Ke směsi přimícháme nakrájenou petrželku, dochutíme ji kmínem, paprikou, pepřem a solí, důkladně promícháme a necháme vychladnout.
  • 3
    Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a do břišní dutiny jim vložíme plátek slaniny a připravenou houbovou směs. Ryby rozložíme do olejem vymazané zapékací mísy, lehce je opepříme a okmínujeme, polijeme rozpuštěným zbylým máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.