Pstruh s hroznovým vínem

40 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
36 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
670 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelené hrozny spaříme a oloupeme, nakrájenou cibuli na másle zpěníme. Pstruhy zvnějšku i zevnitř osolíme, opepříme, hřbetní kostru u hlavy a ocasu nařízneme, aby se ryby při tepelné úpravě nekroutily.
  • 2
    Takto připravené pstruhy vložíme na cibuli, zalijeme bílým vínem a asi 10 minut dusíme na mírném ohni. Ryby poté vyjmeme, stáhneme z kůže a ponecháme v teple.
  • 3
    Šťávu, v níž jsme dusili ryby, vaříme, zahustíme jíškou, přilijeme smetanu a ještě chvíli povaříme. Ochutíme citronovou šťávou a kořením (sůl, pepř).
  • 4
    Teplé pstruhy přelijeme omáčkou, ozdobíme nakrájenou pažitkou a teplými hrozny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.