Pstruh s hroznovým vínem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHroznové víno
- 30gramůJíška instantní
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 4decilitryVíno bílé
- 1kilogramPstruh
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
36 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
670 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zelené hrozny spaříme a oloupeme, nakrájenou cibuli na másle zpěníme. Pstruhy zvnějšku i zevnitř osolíme, opepříme, hřbetní kostru u hlavy a ocasu nařízneme, aby se ryby při tepelné úpravě nekroutily.
- 2Takto připravené pstruhy vložíme na cibuli, zalijeme bílým vínem a asi 10 minut dusíme na mírném ohni. Ryby poté vyjmeme, stáhneme z kůže a ponecháme v teple.
- 3Šťávu, v níž jsme dusili ryby, vaříme, zahustíme jíškou, přilijeme smetanu a ještě chvíli povaříme. Ochutíme citronovou šťávou a kořením (sůl, pepř).
- 4Teplé pstruhy přelijeme omáčkou, ozdobíme nakrájenou pažitkou a teplými hrozny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.