Pstruh s jarní cibulkou
45 min.
Ingredience
- 300gramůPstruh
- 2stroužkyČesnek
- 1decilitrCitronová šťáva
- 30gramůCibulka jarní
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1kusCitrony
- 2decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1145 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
110 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ryby očistíme, vykucháme, pod tekoucí studenou vodou dobře umyjeme. Osušené ryby posypeme solí, pepřem, mletou paprikou. Vykuchanou část ryby potřeme citrónovou šťávou, vložíme celou jarní cibulku, kterou také pokapeme citrónovou šťávou.
- 2V pánvi rozpálíme olej, položíme ryby, opečeme z jedné strany, obrátíme, před dopečením druhé strany do pánve přidáme na tenká kolečka nakrájený česnek a dopečeme dozlatova.
- 3Opečené pstruhy pokládáme na oválné talíře, každou porci ozdobíme plátky citrónu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.