Pstruh s mandlovými šupinkami

40 min.
Slovensko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
47 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
4 g
Cukr
871 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchané středně velké pstruhy omyjeme a uvnitř potřeme solí.
  • 2
    V nádobě smícháme mouku, sůl, pepř a strouhanou citrónovou kůru.
  • 3
    Pstruhy ve směsi obalíme a pečeme na rozpáleném oleji asi 7 minut z každé strany.
  • 4
    Opečené pstruhy vyjmeme a přendáme na pekáč vyložený pečícím papírem.
  • 5
    Vyšleháme tuhý sníh a potřeme jím pstruhy. Plátky mandlí poskládáme na pstruhy tak aby vznikl dojem šupinek nebo je můžeme jen posypat. Na každého pstruha dáme plátek másla a pečeme v předehřáté troubě na 170°C dokud mandle nezezlátnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.