Pstruh s pikantní datlovou nádivkou
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 145gramůDatle
- 125gramůRýže dušená
- 125gramůOřechy vlašské
- 3lžíceKoriandr mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 800gramůPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
46 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Pod studenou tekoucí vodou omyjeme pstruhy a vypláchneme břišní dutinu. Ryby osušíme, břišní dutinu pokapeme citrónem, osolíme a opepříme.
- 2Odložíme stranou 5 datlí, ostatní nakrájíme na kousky.
- 3Rozpálíme v pánvi malé množství másla a osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli. Přidáme zázvor, skořici a smažíme, dokud nezačne vonět. Odstavíme pánev, přidáme ostatní suroviny na nádivku a nakrájené datle.
- 4Odstřihneme 4 kusy alobalu, abychom do nich zabalili pstruhy. Potřeme alobal máslem, položíme na něj pstruhy, břišní dutiny naplníme nádivkou a ryby pomažeme rozehřátým máslem.
- 5Podélně rozřízneme 5 datlí a na nudličky nakrájíme. Obložíme jimi ryby. Zabalíme pstruhy do alobalu a dáme na plech.
- 6Pečeme při 180 stupních 20 minut.
- 7Vyndáme z alobalu a dáme na mísu. Poprášíme je mletou skořicí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.