Pstruh s pikantní datlovou nádivkou

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
46 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pod studenou tekoucí vodou omyjeme pstruhy a vypláchneme břišní dutinu. Ryby osušíme, břišní dutinu pokapeme citrónem, osolíme a opepříme.
  • 2
    Odložíme stranou 5 datlí, ostatní nakrájíme na kousky.
  • 3
    Rozpálíme v pánvi malé množství másla a osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli. Přidáme zázvor, skořici a smažíme, dokud nezačne vonět. Odstavíme pánev, přidáme ostatní suroviny na nádivku a nakrájené datle.
  • 4
    Odstřihneme 4 kusy alobalu, abychom do nich zabalili pstruhy. Potřeme alobal máslem, položíme na něj pstruhy, břišní dutiny naplníme nádivkou a ryby pomažeme rozehřátým máslem.
  • 5
    Podélně rozřízneme 5 datlí a na nudličky nakrájíme. Obložíme jimi ryby. Zabalíme pstruhy do alobalu a dáme na plech.
  • 6
    Pečeme při 180 stupních 20 minut.
  • 7
    Vyndáme z alobalu a dáme na mísu. Poprášíme je mletou skořicí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.