Pstruh s vermutem
50 min.
Ingredience
- 800gramůPstruh
- 50gramůRajčata
- 50gramůŠalotka
- 10gramůPetržel - nať
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůDolin - Vermouth
- 200mililitrůVíno bílé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
23 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
586 mg
Cukr
809 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Oloupeme a nasekáme polovinu šalotky. Spaříme půl minuty rajče, scedíme ho, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájejíme ho na kostičky. Vykucháme a promyjeme pstruhy.
- 2Do hrníčku nalijeme vermut, přidáme polovinu nasekané petrželky, nasekanou šalotku a pokrájené rajče. Na mírném plameni necháme polovinu vermutu vyvařit, přilijeme smetanu a 5 minut vše povaříme.
- 3Do máslem vymazaného pekáče dáme pstruhy, osolíme je a opepříme, zalijeme je bílým vínem, pekáč zakryjeme hliníkovou fólií a dáme do trouby předehřáté na 180 °C, dokud pstruhům nevylezou oči z důlků a nebudou matně bílí. Rozdíme pstruhy na předehřáté talíře, přelijeme je omáčkou,posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.