Pstruh s vermutem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
23 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
586 mg
Cukr
809 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Oloupeme a nasekáme polovinu šalotky. Spaříme půl minuty rajče, scedíme ho, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájejíme ho na kostičky. Vykucháme a promyjeme pstruhy.
  • 2
    Do hrníčku nalijeme vermut, přidáme polovinu nasekané petrželky, nasekanou šalotku a pokrájené rajče. Na mírném plameni necháme polovinu vermutu vyvařit, přilijeme smetanu a 5 minut vše povaříme.
  • 3
    Do máslem vymazaného pekáče dáme pstruhy, osolíme je a opepříme, zalijeme je bílým vínem, pekáč zakryjeme hliníkovou fólií a dáme do trouby předehřáté na 180 °C, dokud pstruhům nevylezou oči z důlků a nebudou matně bílí. Rozdíme pstruhy na předehřáté talíře, přelijeme je omáčkou,posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.