Pstruh se smrži
25 min.
Ingredience
- 50gramůSmrže sušené
- 400gramůFenykl sladký - hlíza
- 4lžíceCitronová šťáva
- 900gramůPstruh
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 6krajícůChléb toastový
- 3lžíceOříšky piniové
- 2lžíceMáslo bylinkové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
49 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fenyklové hlízy očistíme, opereme a nakrájíme na plátky a posekáme. Smrže namočíme do vody asi na 10 minut, potom je nakrájíme na malé plátky.
- 2Pokapeme 2 lžícemi citronové šťávy. Pstruhy omyjeme, osušíme, pokapeme zbytkem citronu, osolíme a opepříme.
- 3Předehřejeme troubu na 180 °C. Nať vložíme do břišní dutiny pstruhů.
- 4Zahřejeme máslo a opékáme v něm pstruhy přibližně 7 minut. Nakonec ryby uložíme do máslem vymazaného ohnivzdorného pekáče.
- 5Na pstruhy rozdělíme smrže a fenykl, toastový chléb nakrájíme
- 6na kostky a všechno posypeme piniovými oříšky.
- 7Poklademe vločkami bylinkového másla a společně pečeme asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.