Pstruh se smrži

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
49 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fenyklové hlízy očistíme, opereme a nakrájíme na plátky a posekáme. Smrže namočíme do vody asi na 10 minut, potom je nakrájíme na malé plátky.
  • 2
    Pokapeme 2 lžícemi citronové šťávy. Pstruhy omyjeme, osušíme, pokapeme zbytkem citronu, osolíme a opepříme.
  • 3
    Předehřejeme troubu na 180 °C. Nať vložíme do břišní dutiny pstruhů.
  • 4
    Zahřejeme máslo a opékáme v něm pstruhy přibližně 7 minut. Nakonec ryby uložíme do máslem vymazaného ohnivzdorného pekáče.
  • 5
    Na pstruhy rozdělíme smrže a fenykl, toastový chléb nakrájíme
  • 6
    na kostky a všechno posypeme piniovými oříšky.
  • 7
    Poklademe vločkami bylinkového másla a společně pečeme asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.