Pstruh servírovaný se studenou koprovou omáčkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pstruhy omyjeme a opatrně osušíme. Rozřízneme je podél páteře, osolíme a vložíme snítku tymiánu a rozmarýnu. Dovnitř do břicha rybu nasypeme grilovací koření. Grilovací tácek z alobalu potřeme lehce olivovým olejem. Rybu grilujeme 5 minut z každé strany.
  • 2
    Během grilování ryb si nachystáme omáčku. Do misky vlijeme zakysanou smetanu a do ní přidáme nadrobno nasekaný kopr. Mírně osolíme.
  • 3
    Poté si nachystáme zeleninový salát. Omyté papriky zbavíme středu se semínky a bílého žebroví a pokrájíme je na tenké proužky. Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, omytý salát roztrháme na jednotlivé listy. Zakapeme olivovým olejem a balzamikovým octem, přidáme hořčici, sůl, estragon, šťávu z citronu a všechno promícháme dohromady. Servírujeme společně s grilovanou rybou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.