Pstruh servírovaný se studenou koprovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 50gramůTymián čerstvý
- 50gramůRozmarýn čerstvý
- 1špetkaKoření grilovací
- 1lžíceOlej olivový
- 800gramůPstruh
- Na koprovou omáčku
- 1špetkaSůl
- 100gramůKopr čerstvý
- 250gramůZakysaná smetana
- Na zeleninový talíř
- 4kusyRajčata
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusSalát hlávkový
- 50gramůEstragon
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1špetkaSůl
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy omyjeme a opatrně osušíme. Rozřízneme je podél páteře, osolíme a vložíme snítku tymiánu a rozmarýnu. Dovnitř do břicha rybu nasypeme grilovací koření. Grilovací tácek z alobalu potřeme lehce olivovým olejem. Rybu grilujeme 5 minut z každé strany.
- 2Během grilování ryb si nachystáme omáčku. Do misky vlijeme zakysanou smetanu a do ní přidáme nadrobno nasekaný kopr. Mírně osolíme.
- 3Poté si nachystáme zeleninový salát. Omyté papriky zbavíme středu se semínky a bílého žebroví a pokrájíme je na tenké proužky. Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, omytý salát roztrháme na jednotlivé listy. Zakapeme olivovým olejem a balzamikovým octem, přidáme hořčici, sůl, estragon, šťávu z citronu a všechno promícháme dohromady. Servírujeme společně s grilovanou rybou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.