Pstruh smažený v kukuřičné mouce
25 min.
Ingredience
- 60gramůOříšky piniové
- 150gramůMouka kukuřičná
- 1gramPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 60mililitrůLimetková šťáva
- 60gramůAnglická slanina
- 80gramůOlej slunečnicový
- 800gramůPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
48 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žlutou kukuřičnou mouku smícháme se solí, mletým pepřem, vykuchané pstruhy v této směsi obalíme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme ryby a osmažíme z obou stran do zlatova. Z každé strany smažíme zhruba 5 - 6 minut. Ryby vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat. Do pánve vsypeme slaninu nakrájenou na drobné kostičky a osmažíme. Slijeme přebytečný tuk, ke slanině přisypeme piniové oříšky, orestujeme, zalijeme limetkovou šťávou, prohřejeme a pstruhy na talířích šťávou přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.