Pstruh v kajmaku
60 min.
Ingredience
- česneková zálivka
- 1,5decilitryOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 4stroužkyČesnek
- 1,5kilogramyPstruh
- 200gramůKajmak
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané pstruhy bez hlav omyjeme, nakrájíme porce, které osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Necháme je odležet 30 minut v chladničce a mezitím si připravíme česnekovou zálivku.
- 3Oloupaný česnek rozetřeme se solí a rozmícháme ho v hrnečku s 1 dl vinného octa.
- 4Kousky ryby obalíme v hladké mouce a osmažíme je z každé strany
- 5v pánvi na polovině kajmaku dozlatova.
- 6Osmažené kousky pstruhů podáváme horké, narovnané do zahřáté servírovací mísy, polijeme česnekovou zálivkou a položíme na ně kousky zbylého kajmaku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.