Pstruh v solné krustě

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
113 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 240 °C. Mořskou sůl smícháme v míse se sušenými bylinkami, česnekem a bílkem. Všechny krystaly hrubé mořské soli musejí být vlhké.
  • 2
    Pstruhy nařízneme na břiše a odstraníme z nich vnitřnosti. Ryby omyjeme a osušíme, břišní dutinu ryb opláchneme a do ní vetřeme trochu soli a pepře a dovnitř vložíme čerstvé bylinky. Velký plech vyložíme dvojitou vrstvou alobalu tak, aby alobal přesahoval přes okraje, na alobal upravíme silnou vrstvu ochucené soli, na ni položíme ryby a navrch naneseme zbytek soli. Okraje alobalu přehneme přes ryby.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Potom troubu vypneme, ale ryby necháme ještě 10 minut v troubě dojít. Před podáváním rozbalíme alobal, solnou krustu rozbijeme a ryby vyjmeme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.