Pstruh v solné krustě
55 min.
Ingredience
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 1lžičkaKopr sterilovaný
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyTymián čerstvý
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 1kilogramPstruh
- 3stroužkyČesnek
- 2kilogramySůl mořská
- 2kusyKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
113 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 240 °C. Mořskou sůl smícháme v míse se sušenými bylinkami, česnekem a bílkem. Všechny krystaly hrubé mořské soli musejí být vlhké.
- 2Pstruhy nařízneme na břiše a odstraníme z nich vnitřnosti. Ryby omyjeme a osušíme, břišní dutinu ryb opláchneme a do ní vetřeme trochu soli a pepře a dovnitř vložíme čerstvé bylinky. Velký plech vyložíme dvojitou vrstvou alobalu tak, aby alobal přesahoval přes okraje, na alobal upravíme silnou vrstvu ochucené soli, na ni položíme ryby a navrch naneseme zbytek soli. Okraje alobalu přehneme přes ryby.
- 3Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Potom troubu vypneme, ale ryby necháme ještě 10 minut v troubě dojít. Před podáváním rozbalíme alobal, solnou krustu rozbijeme a ryby vyjmeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.