Pstruh vařený ve vinné směsi
35 min.
Ingredience
- 1200gramůPstruh
- 250mililitrůOcet vinný
- 350mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVoda pitná
- 80gramůMrkev kořen
- 4kusyBobkový list
- 30gramůCitronová kůra
- 120gramůCibule
- 30gramůPetržel - nať
- 25gramůTymián čerstvý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 80gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
37 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykuchané a očištěné psruhy vložíme do mísy, přelijeme teplým vinným octem a necháme 20 minut uležet. Pstruhy vyjmeme, necháme okapat. Mrkev nastrouháme, citronovou kůru nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, bylinky posekáme na jemno.
- 2Do pánve nalijeme víno, vodu, přidáme mrkev, kůru, cibuli, bylinky, celý pepř, sůl, bobkové listy a provaříme. Přiložíme pstruhy a povaříme ještě zvolna 15 minut. Ryby vyjmeme, upravíme na mísu, tekutinu vyvaříme o dvě třetiny, přidáme máslo, rozpustíme a přelijeme pstruhy na míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.