Pstruh vařený ve vinné směsi

35 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
37 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchané a očištěné psruhy vložíme do mísy, přelijeme teplým vinným octem a necháme 20 minut uležet. Pstruhy vyjmeme, necháme okapat. Mrkev nastrouháme, citronovou kůru nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, bylinky posekáme na jemno.
  • 2
    Do pánve nalijeme víno, vodu, přidáme mrkev, kůru, cibuli, bylinky, celý pepř, sůl, bobkové listy a provaříme. Přiložíme pstruhy a povaříme ještě zvolna 15 minut. Ryby vyjmeme, upravíme na mísu, tekutinu vyvaříme o dvě třetiny, přidáme máslo, rozpustíme a přelijeme pstruhy na míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.