Pstruh zapečený s bramborem
35 min.
Ingredience
- 240gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 4stroužkyČesnek
- 80gramůCibule
- 8gramůOlej slunečnicový
- 30gramůPórek
- 10gramůBazalka
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůFlora light
- 240gramůBrambory vařené ve slupce
- 300gramůPstruh
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, filety ze pstruha osolíme, opepříme, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, rajčata z konzervy slijeme, česnek prolisujeme, pórek a bazalku posekáme na jemno.
- 2Pekáček vymažeme Florou, na dno vyskládáme polovinu brambor, na ně položíme filety ze pstruha, zakryjeme druhou polovinou brambor.
- 3V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, přidáme rajčata, pórek, bazalku a přibližně 5 minut podusíme. Obsah pánve nalijeme do pekáčku na vrchní vrstvu brambor, vložíme do silně vyhřáté trouby a dáme péct. Zapékáme 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.