Pstruzi na víně s červeným pomerančem
40 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 0,5kusPomeranč červený
- Omáčka
- 1kusPórek
- 1kusCibulka jarní
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 40mililitrůVínovice
- Pstruzi na víně
- 2kusyPstruh
- 1lžičkaSůl
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 1gramMáslo čerstvé
- 0,5kusPomeranč červený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1062 kcal
Bílkoviny
108 g
Tuky
43 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Malý očištěný pórek s malou jarní cibulkou a stroužky česneku pokrájíme na kroužky. Omyjeme si 4 snítky petrželky (4 lžíce). Z toho si 2 snítky pokrájíme nadrobno a odložíme do misky.
- 2Očištěné a omyté pstruhy (přibližně po 400g) osušíme. Omytý a osušený červený pomeranč nakrájíme na plátky. Pstruhy ze všech stran osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem, do břišní dutiny každého pstruha vložíme po 2 plátcích pomeranče a malou snítku petrželky. Pak oba pstruhy obalíme v hladké mouce.
- 3V pánvi rozehřejeme na správnou teplotu máslo. Pstruhy osmažíme z každé strany dozlatova (přibližně je smažíme po 3-4 minutách z každé strany). Poté ryby podlijeme 125ml bílého vína a pomalu vaříme do doby, až se alkohol vypaří.
- 4Pstruhy vyjmeme z pánve, odložíme je do předehřáté mísy a uchováme teplé. Na omastek dáme pokrájenou cibulku s pórkem a česnekem. Zeleninu promícháme, krátce vše podusíme, ochutíme solí, pepřem, přilijeme vínovici a oflambujeme ji - opatrně alkohol zapálíme dlouhou sirkou. Jakmile alkohol vyhoří, zhasne, přilijeme dalších 125ml bílého vína, přidáme lžíci másla a krátce omáčku se zeleninou povaříme.
- 5Pstruhy poklademe na talíře, posypeme je petrželkou, ozdobíme zbylými plátky pomeranče, ryby přelijeme omáčkou a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.