Pstruzi na víně s mandlemi a rozinkami
50 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůHrozinky
- 1kusCitrony
- 1kusPetržel - nať
- 0,25decilitrVíno bílé
- 2lžíceOlej stolní
- 4kusyPstruh
- 0,5lžičkaSůl
- 100gramůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
997 kcal
Bílkoviny
110 g
Tuky
53 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy vykucháme, omyjeme a osušíme. Pokapeme citronem a necháme odležet asi 10 minut.
- 2Potom je osolíme a dáme péct do předehřáté trouby. Před dopečením je zalijeme vínem a necháme ještě asi 5-10 minut v troubě zapéct.
- 3Na vyhřáté talíře klademe pstruhy, posypeme je spařenými a na másle opraženými nasekanými mandlemi a spařenými rozinkami.
- 4Nakonec ozdobíme petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.