Pstruzi na zelenině
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyPstruh
- 250gramůZelenina kořenová
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceOcet vinný
- 0,5kusPórek
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
974 kcal
Bílkoviny
106 g
Tuky
50 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné pstruhy uvnitř osolíme.
- 2V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a cibuli, sůl a pepř. Krátce podusíme a pokapeme octem.
- 3Na podušenou zeleninu položíme pstruhy, přelijeme je vínem, posypeme nasekanou petrželkou a podlijeme osolenou vodou. Dusíme pod pokličkou asi 25 minut doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.