Pstruží pěna
80 min.
Ingredience
- 50gramůPstruh
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 50gramůOlej stolní
- 1lžíceStrouhanka
- 4decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
47 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
89 mg
Cukr
242 mg
Postup přípravy
- 1Pstruží maso zbavené kostí a kůže umeleme, osolíme a opepříme. Ve šlehači krátce rozšleháme s bílkem a vzniklou kaši necháme 2 hodiny v chladu.
- 2Potom přimícháme ušlehanou smetanu a směs vlijeme do kastrolku vymaštěného olejem a vysypaného strouhankou. Zabalíme do alobalu a v páře vaříme asi 1 hodinu.
- 3Ztuhlou pěnu podáváme se špenátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.