Pstruzi po bretaňsku

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
33 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
355 mg
Cukr
12 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pstruhům oškrábeme šupiny a vykucháme je, odřízneme jim hlavu, vyjmeme páteř a případně i další kosti. Dobře je promyjeme. Jemně nasekáme petrželku.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme 30 g másla, vhodíme do něho hřebíčky a smažíme na něm 15 minut jako kniha rozevřené pstruhy. V polovině smažení je opatrně obratíme a osolíme. Nakonec je přemístíme na servírovací mísu a udržujeme teplé.
  • 3
    Přidáme do pánve zbývající máslo, rozehřejeme ho, vyhodíme hřebíčky, máslo se šťávou za občasného zamíchání několik minut povaříme, nakonec zaprášíme moukou. Takto získanou omáčkou přelijeme pstruhy a ihned je podáváme na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.