Pstruzi po bretaňsku
40 min.
Ingredience
- 1kilogramPstruh
- 10gramůPetržel - nať
- 80gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2gramyHřebíček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
33 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
355 mg
Cukr
12 mg
Postup přípravy
- 1Pstruhům oškrábeme šupiny a vykucháme je, odřízneme jim hlavu, vyjmeme páteř a případně i další kosti. Dobře je promyjeme. Jemně nasekáme petrželku.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme 30 g másla, vhodíme do něho hřebíčky a smažíme na něm 15 minut jako kniha rozevřené pstruhy. V polovině smažení je opatrně obratíme a osolíme. Nakonec je přemístíme na servírovací mísu a udržujeme teplé.
- 3Přidáme do pánve zbývající máslo, rozehřejeme ho, vyhodíme hřebíčky, máslo se šťávou za občasného zamíchání několik minut povaříme, nakonec zaprášíme moukou. Takto získanou omáčkou přelijeme pstruhy a ihned je podáváme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.