Pstruzi po mlynářském způsobu

28 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
106 g
Tuky
52 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
79 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, omyté pstruhy osušíme papírovou utěrkou. Celé je osolíme, posypeme kmínem, pepřem a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali s červenou sladkou paprikou.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo s olejem a pstruhy opečeme z každé strany dozlatova až zlatohněda. Pstruhy pečeme celkem 10-13 minut. Dáváme pozor, aby se máslo nepřepálilo.
  • 3
    Mezitím omyjeme kerblík, vodu střepeme a drobně ho pokrájíme. Omytý, chemicky neošetřený citrón rozkrojíme na čtvrtky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce másla.
  • 4
    Upečené pstruhy dáme na talíře, posypeme je kerblíkem, pokapeme je máslem, ozdobíme čtvrtkami citrónu a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.