Pstruzi po mlynářském způsobu
28 min.
Ingredience
- 4kusyPstruh
- 1,5lžičkySůl
- 2lžičkyKmín celý
- 1,5lžičkyPaprika sladká mletá
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na polití a ozdobení
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
106 g
Tuky
52 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
79 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné, omyté pstruhy osušíme papírovou utěrkou. Celé je osolíme, posypeme kmínem, pepřem a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali s červenou sladkou paprikou.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme máslo s olejem a pstruhy opečeme z každé strany dozlatova až zlatohněda. Pstruhy pečeme celkem 10-13 minut. Dáváme pozor, aby se máslo nepřepálilo.
- 3Mezitím omyjeme kerblík, vodu střepeme a drobně ho pokrájíme. Omytý, chemicky neošetřený citrón rozkrojíme na čtvrtky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce másla.
- 4Upečené pstruhy dáme na talíře, posypeme je kerblíkem, pokapeme je máslem, ozdobíme čtvrtkami citrónu a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.