Pstruzi po piemontsku

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
26 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky s vlažnou vodou dáme bobtnat na 15 minut hrozinky. Oloupeme cibuli a nasekáme ji. Omyjeme celer a rovněž ho nasekáme. Očistíme pstruhy, vykucháme je a promyjeme pod tekoucí vodou.
  • 2
    V pánvi, ve které budeme připravovat pstruhy, trochu osmažíme na oleji nasekanou cibuli nasekaný celer a šalvěj, přidáme ryby, přilijeme vinný ocet, víno a rybí vývar, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, scezené a pokrájené hrozinky, sůl a pepř. Pánev zakryjeme a dusíme ryby na mírném plameni asi 20 minut.
  • 3
    Ryby vyjmeme a položíme na prkénko, stáhneme z nich kůži, vykostíme je a získané plátky dáme na servírovací mísu a udržujeme je teplé. Na mírném plameni necháme omáčku zhoustnout, a potom do ní vmícháme smetanu. Takto připravenou omáčkou přelijeme rybí plátky a hotový pokrm ihned podáváme na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.