Pstruzi po piemontsku
60 min.
Ingredience
- 1kilogramPstruh
- 50gramůCibule
- 30gramůHrozinky
- 60gramůCeler řapíkatý
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 300mililitrůVývar rybí
- 40mililitrůVíno bílé
- 20mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůCitronová kůra
- 30mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
26 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do misky s vlažnou vodou dáme bobtnat na 15 minut hrozinky. Oloupeme cibuli a nasekáme ji. Omyjeme celer a rovněž ho nasekáme. Očistíme pstruhy, vykucháme je a promyjeme pod tekoucí vodou.
- 2V pánvi, ve které budeme připravovat pstruhy, trochu osmažíme na oleji nasekanou cibuli nasekaný celer a šalvěj, přidáme ryby, přilijeme vinný ocet, víno a rybí vývar, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, scezené a pokrájené hrozinky, sůl a pepř. Pánev zakryjeme a dusíme ryby na mírném plameni asi 20 minut.
- 3Ryby vyjmeme a položíme na prkénko, stáhneme z nich kůži, vykostíme je a získané plátky dáme na servírovací mísu a udržujeme je teplé. Na mírném plameni necháme omáčku zhoustnout, a potom do ní vmícháme smetanu. Takto připravenou omáčkou přelijeme rybí plátky a hotový pokrm ihned podáváme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.