Pstruzi s houbovou omáčkou
43 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 120gramůAnglická slanina
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 100mililitrůMléko polotučné
- 800gramůPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
36 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, pepř a sůl, dvě lžíce této směsi dáme stranou. Duhové pstruhy opláchneme a dobře obalíme ve směsi.
- 2Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno, žampióny očistíme a překrojíme. Slaninu nakrájíme na 2 cm široké proužky a v pánvi opečeme dokřupava. Opečenou slaninu vyjmeme na papírový ubrousek a necháme okapat.
- 3Ve výpeku opečeme pstruhy, z každé strany asi 5 minut, dohněda. Uchováme v teple.
- 4Do výpeku přidáme máslo, vložíme cibuli a dusíme asi 3 minuty. Přidáme žampióny a rovněž podusíme. Zasypeme zbylou moukou a dobře promícháme. Pomalu přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme, až vznikne lehká omáčka.
- 5Část omáčky rozdělíme na hotové pstruhy, zbylou omáčku dáme do omáčníku. Pstruhy upravíme na čtyři talíře a posypeme slaninou a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.