Pstruzi se žampiony
45 min.
Ingredience
- 4kusyPstruh
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
107 g
Tuky
40 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté pstruhy pokapeme na povrchu i uvnitř citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu odležet.
- 2Potom ryby osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vložíme je na pánev s rozehřátým olejem a na mírném ohni opečeme po obou stranách dozlatova. Necháme je na teplém místě.
- 3Do oleje od opékání vložíme na plátky nakrájené žampiony a opečeme je. Nakonec k nim přidáme drobně nasekanou petrželku.
- 4Při podávání upravíme pstruhy na talíře, ozdobíme je plátky citronu a obložíme žampiony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.