Ptáček španělák

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
67 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozklepeme plátky hovězího zadního masa, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na jednotlivé plátky dáme do středu kousky sterilovaných okurek, špeku, vejce, uzeninu a cibuli. Maso zabalíme do roládek, zajistíme párátky a vložíme do ohnivzdorné nádoby.
  • 2
    V předehřáté troubě pečeme při 180 stupních Celsia 15 minut.
  • 3
    Zbylou cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme lžíci hořčice, sůl, pepř, hovězí vývar a nálev z okurek. Touto omáčkou zalijeme ptáčky a dusíme pod pokličkou doměkka.
  • 4
    Ptáčky vyndáme, omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky, přecedíme a vrátíme ptáčky.
  • 5
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.