Ptáček španělák
45 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 25gramůHořčice
- 200gramůCibule
- 100gramůOkurky nakládané
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůSlanina vepřová
- 100gramůUzené maso vařené
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 450mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
67 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozklepeme plátky hovězího zadního masa, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na jednotlivé plátky dáme do středu kousky sterilovaných okurek, špeku, vejce, uzeninu a cibuli. Maso zabalíme do roládek, zajistíme párátky a vložíme do ohnivzdorné nádoby.
- 2V předehřáté troubě pečeme při 180 stupních Celsia 15 minut.
- 3Zbylou cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme lžíci hořčice, sůl, pepř, hovězí vývar a nálev z okurek. Touto omáčkou zalijeme ptáčky a dusíme pod pokličkou doměkka.
- 4Ptáčky vyndáme, omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky, přecedíme a vrátíme ptáčky.
- 5Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.