Pudink z telecích jater se sýrem

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
161 mg
Cukr
747 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná játra najemno umeleme a 1/3 podusíme. Podušená i syrová játra promícháme s umletými, v mléce namočenými žemlemi, přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, nastrouhanou cibuli, pepř, sůl, strouhanku a nastrouhaný sýr. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Směsí naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou formu a pudink vaříme ve vodní lázni 1 hodinu.
  • 3
    Podáváme teplý nebo studený s tatarskou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.