Pudink z telecích jater se sýrem
85 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 300gramůJátra telecí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceStrouhanka
- 50gramůSýr Parmezán
- 3kusyVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 0,5lžičkaSůl
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
161 mg
Cukr
747 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná játra najemno umeleme a 1/3 podusíme. Podušená i syrová játra promícháme s umletými, v mléce namočenými žemlemi, přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, nastrouhanou cibuli, pepř, sůl, strouhanku a nastrouhaný sýr. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Směsí naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou formu a pudink vaříme ve vodní lázni 1 hodinu.
- 3Podáváme teplý nebo studený s tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.